Als je bent zoals de meeste mensen, is je auto één van uw kostbaarste bezittingen. Je zorgt er waarschijnlijk voor dat hij goed wordt onderhouden en beschermd tegen de elementen. Maar hoe zit het met bescherming tegen dieven? Helaas zijn auto’s een veel voorkomend doelwit voor inbrekers, en er zijn veel dingen die je kan doen om je auto tegen diefstal te beveiligen.

In deze blogbijdrage bespreken we enkele tips om jouw auto te beveiligen tegen inbrekers!

De meest voorkomende manieren?

Dieven zijn niets als ze niet creatief zijn. Als er een manier is om in een auto in te breken, kun je er zeker van zijn dat iemand het geprobeerd heeft. Sommige methoden komen echter meer voor dan andere.

Eén van de meest populaire methoden is uiteraard het eenvoudig inslaan van een ruit. Dit kan snel en effectief zijn, maar het heeft ook de neiging de aandacht te trekken. Daardoor hebben veel dieven hun toevlucht genomen tot meer heimelijke methoden, zoals het slot openpeuteren of een slim jim Locksmith gebruiken om de deur te openen.

Een andere populaire tactiek is inbreken in de kofferbak en dan de kofferontgrendelknop gebruiken om de deuren van binnenuit te openen. Dit kan vooral effectief zijn op oudere voertuigen die geen veiligheidsvoorzieningen zoals een alarmsysteem hebben.

Nog een populaire methode staat bekend als “de fishing expedition” Hierbij wordt door een open raam of deur gereikt om de auto van binnenuit te ontgrendelen.

Welke methode ze ook kiezen, dieven zullen tot het uiterste gaan om je waardevolle spullen in handen te krijgen.

Enkele tips om te voorkomen

Als je je zorgen maakt dat er in je auto ingebroken wordt, zijn er een paar dingen die je kunt doen om het risico te minimaliseren.

Om te beginnen, probeer te parkeren op goed verlichte plaatsen met veel voetgangersverkeer. Dit schrikt potentiële dieven af, die niet gezien willen worden bij het plegen van een misdaad.

Vermijd bovendien waardevolle spullen in het zicht achter te laten; leg ze in de kofferbak, onder de stoelen, of bedek ze met een deken. Je moet er ook op letten dat je geen elektronica in je auto laat opladen, want dat kan een uitnodiging zijn voor dieven.

Tenslotte, doe altijd je deuren en ramen op slot, ook als je maar een paar minuten weg bent.

Hoe kun je zien of iemand geprobeerd heeft in te breken?

Als je de deuren van je auto op een kier vindt als je er weer bij komt, is dat een vrij duidelijk teken dat iemand geprobeerd heeft in te breken. Er zijn echter ook andere, subtielere tekenen die erop kunnen wijzen dat er met je voertuig geknoeid is.

Als je bijvoorbeeld nieuwe krassen of deuken ziet, is het mogelijk dat de inbreker met een stuk gereedschap geprobeerd heeft het slot open te wrikken. Kijk bovendien of er binnenverlichting brandt – dit kan een teken zijn dat de would-be dief in je handschoenenkastje of middenconsole aan het zoeken was.

Natuurlijk is de beste manier om vast te stellen of iemand in je auto heeft zitten rommelen, gewoon te kijken of er iets ontbreekt. Als je merkt dat je GPS toestel of je potje wisselgeld verdwenen is, is het tijd om de politie te bellen.

Andere manieren om je auto te beschermen

Als het op autobeveiliging aankomt zijn er een paar beproefde methodes: alarmen, stuursloten, en doodschakelaars. Maar als je iets zoekt dat een beetje buiten de doos valt, zijn hier een paar ideeën.

Je zou bijvoorbeeld een GPS tracker kunnen installeren. Op die manier kun je, als je auto gestolen wordt, de locatie volgen en de politie bellen. Of wat dacht je van een bewegingssensor? Als iemand aan je auto knoeit, gaat het alarm af, en schrikt zo de would-be dieven af. Je zou ook een camera kunnen installeren. Zo kun je het gezicht van de dief goed bekijken en misschien zelfs helpen hem te identificeren.

Afsluitend

Dus als je op zoek bent naar manieren om je auto tegen diefstal te beschermen, denk dan eens buiten de gebaande paden en probeer één van deze ideeën. We hopen in ieder geval dat ons artikel een preventieve werking heeft en je nooit de gevolgen van een inbraak hoeft mee te maken.

Bedankt voor het lezen!