Als je nog niet eerdere een auto geleaset hebt, zit je mogelijk met een aantal vragen. Je bent vast en zeker benieuwd naar de kosten, maar je wilt ook weten wat er allemaal is inbegrepen in een private lease contract. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij je namelijk wat er – naast het rijden in de auto – allemaal is inbegrepen bij private lease.

Verzekering en belasting

Wanneer je voor private lease kiest, hoef je zelf niet achter een verzekering aan. Bij vrijwel iedere leasemaatschappij is een autoverzekering namelijk inbegrepen in de prijs. Vaak gaat het om een allrisk autoverzekering. Hierdoor draai je zelf niet op voor de kosten als je met auto schade bij anderen aanricht. Ook schade aan jouw eigen auto wordt vergoed. Als de schade niet te verhalen is op de tegenpartij, betaal je zelf alleen het eigen risico. Naast de verzekering hoef jij je ook geen zorgen te maken om de wegenbelasting. Dit is namelijk ook inbegrepen in de prijs.

Onderhoud, banden en reparaties

Een auto moet zo nu en dan onderhouden worden. Daarnaast ontkom je vaak ook niet aan reparaties. Als je de auto gekocht hebt, draai je zelf op voor deze kosten. Lease je? Dan betaal een leasemaatschappij de kosten voor onderhoud, het vervangen van de banden of het uitvoeren reparaties. Dit is overigens alleen het geval als je de auto naar een garage brengt die is aangesloten bij de leasemaatschappij. Kies je voor een andere garage? Dan draai je zelf op voor de kosten.

Vervangend vervoer en pechhulp

Als jouw auto voor onderhoud of reparatie naar de garage moet, kun je hier vaak korte tijd niet over beschikken. Moet je jouw auto langer dan 72 uur missen? Dan heb je vaak recht op vervangend vervoer. De kosten die dit met zich meebrengt, worden gedekt door de leasemaatschappij. Pechhulp is overigens ook bij de maandprijs inbegrepen. Je profiteert hier niet alleen in Nederland van, maar ook in het buitenland.

Verschilt per leasemaatschappij

De meeste zaken die we hierboven noemden, zijn bij de meeste leasemaatschappijen inbegrepen bij de kosten. Toch is het niet verstandig om hier klakkeloos vanuit te gaan, want er zijn maatschappijen die het anders aanpakken. Sluit daarom nooit lukraak een leasecontract af, maar kijk eerst wat er wel en niet is inbegrepen bij de prijs. Zodoende voorkom je dat je spijt krijgt van een auto leasen privé.

Brandstof en boetes zijn niet inbegrepen

Ondanks dat het per leasemaatschappij kan verschillen wat er wel en niet is inbegrepen, zijn brandstof en boetes nooit inbegrepen. Rijd je veel in een leaseauto? Dan moet je regelmatig tanken. Houd hier rekening mee als je een berekening maakt van de kosten om te bepalen of private lease voor jou interessant is.