Ga jij er deze zomer met de auto op uit? Wanneer je met kleine kinderen op reis gaat is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Je wil natuurlijk dat de reis zo vlekkeloos mogelijk verloopt en dat je niet met pech langs de weg komt te staan! Maar zelfs hier kun jij je op voorbereiden, bijvoorbeeld door een goede aanvullende autoverzekering bovenop je WA-verzekering af te sluiten en te zorgen voor voldoende afleiding tijdens de autorit. Wij zetten de beste tips voor lang autorijden met kinderen hier voor je op een rij!

Voorkom autopech

Kinderen vinden het over het algemeen niet heel leuk om lang in een auto te zitten. Krijg je autopech, dan duurt de reis nog langer en heb je kans dat je kids in een minder positieve stemming raken. Bereid de auto daarom goed voor op een lange reis. Dit doe je door een vakantiecheck uit te laten voeren bij de garage, zodat je zeker weet dat de wagen op en top functioneert. 

Ook is het aan te raden om een all risk verzekering auto af te sluiten, waarmee je voor veel verschillende soorten schade bent gedekt. Wil je helemaal onbezorgd de weg op? Sluit dan ook een aanvullend pakket voor pechhulp in het buitenland af. Hiermee word je zo snel mogelijk geholpen wanneer je met pech langs de weg komt te staan. Lees de polisvoorwaarden van de verzekeraar altijd even door, zodat je precies weet wat jouw verzekering vergoedt.

Zorg voor voldoende afleiding

Om te zorgen dat jouw kinderen niet alleen maar zijn gefocust op hoe lang de autorit nog duurt is het belangrijk om ze zoveel mogelijk afleiding te bieden. Hier zijn de meest succesvolle vormen van entertainment onderweg:

  • Download leuke luisterboeken waar ze met een koptelefoon naar kunnen luisteren.
  • Neem de iPad mee waar ze tekenfilms op kunnen kijken.
  • Zorg voor voldoende spelletjes, het liefst spelletjes met weinig losse onderdelen zodat deze niet kwijtraken in de auto tijdens het rijden.
  • Speel ook spelletjes samen met je kinderen, zoals Ik zie, ik zie wat jij niet ziet, of kenteken spotten.
  • Zet leuke muziek op, zoals liedjes waarbij je kinderen mee kunnen zingen.

Las tussendoor een picknick in

Wanneer je tussendoor stopt om de benen te strekken en een hapje te eten, maak er dan meteen een leuke picknick van! Zoek een plek waar een picknicktafel staat of ga met een kleed in het gras zitten. Als iedereen genoeg gegeten en gedronken heeft, zorg dan meteen voor een plaspauze zodat je daarna weer een flink stuk door kunt rijden. Als het even meezit worden je kids een beetje rozig na een goede maaltijd en slapen ze een groot deel van de autorit, zodat jij onbezorgd door kunt rijden naar de plek van bestemming.